intesa_logo
informohu
 
 
spacer
  • ebanking
  • Degët
  • Kontakt
  • ATM
Internet Banking
Logohu
Intesa Mobile
Më shumë
CALL CENTER
08006000
(Falas nga Albtelecom & Eagle)

+355 4 22 76 000/ 222/ 223
+ 355 (0) 692080903
produktet po ngarkohen

INTESA SANPAOLO BLEN VENETO BANK NE SHQIPERI

spacer
Intesa Sanpaolo rrit prezencën e saj në tregun strategjik Shqiptar dhe mirëpret klientët dhe punonjësit e Veneto Bank në Shqipëri
home

NJOFTIM PER SHTYP


INTESA SANPAOLO BLEN VENETO BANK NE SHQIPERI

 

Intesa Sanpaolo rrit prezencën e saj në tregun strategjik Shqiptar dhe mirëpret klientët dhe punonjësit e Veneto Bank në Shqipëri
 

Tiranë, 29 Qershor 2017 – Në vijim të blerjes nga Intesa Sanpaolo SpA të disa aseteve dhe detyrimeve të Veneto Banca SpA duke përfshirë dhe Veneto Bank në Shqipëri, Intesa Sanpaolo, mirëpret ngrohtësisht klientët dhe punonjësit e Veneto Bank në Shqipëri, në familjen e Intesa Sanpaolo-s.

 

Blerja, subjekt aprovimi i autoriteteve përkatese, rrit prezencën e Intesa Sanpaolo-s në tregun strategjik Shqiptar, dhe menjëherë klientët shqiptar përfitojnë siguri dhe mundësi për kreditim.

Në fakt të gjithë klientët e Intesa Sanpaolo gëzojnë fuqinë, qëndrueshmërinë dhe shërbimet e ofruara nga një prej Grupeve më të mëdha dhe më të forta bankare në Europë me 19 milionë klientë dhe 5000 degë në 40 vende në të gjithë botën.

 

Intesa Sanpaolo operon në Shqipëri përmes 2 njësive:

• Intesa Sanpaolo Bank Albania me zyrat qendore në Tiranë dhe 31 Degë në të gjithë Shqipërinë

• Veneto Bank  me një rrjet prej 15 Degësh.  

 

“Si Drejtues i Divizionit Ndërkombëtar të Bankave Filiale të Intesa Sanpaolo-s, është një kënaqësi e madhe të mirëpres në Grupin tonë klientët dhe punonjësit e Veneto Bank në Shqipëri” tha Ignacio Jaquotot.

 

“Unë kam jetuar dhe punuar në Shqipëri për disa vite dhe jam i sigurtë se kjo blerje do të ndihmojë në zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve shumë të mira të biznesit mes Italisë e Shqipërisë” tha Silvio Pedrazzi, Drejtor Ekzekutiv, Intesa Sanpaolo Bank Albania Sh.a.


Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo është mes grupeve më të mëdha bankare të zonës Europiane dhe është Banka lider në Itali në të gjitha kategoritë e biznesit (shërbime për individë, biznese dhe menaxhim pasurie).

Grupi i ofron shërbimet e tij rreth 11.1 milionë klientëve përmes një rrjeti prej më shumë se 3900 degësh të shpërndara më së miri në të gjithë Italinë, me një pjesë tregu prej jo më pak se 12 % në shumicën e rajoneve të Italisë.

Intesa Sanpaolo ka një prezencë të përzgjedhur në Europën Qëndrore e Lindore, Lindjen e Mesme dhe Afrikën Veriore me mbi 1100 degë dhe rreth 7.7 milionë klientë, të cilët i perkasin Filialeve të Grupit që operojnë si banka tregtare në 12 vende.

Për më tepër, një rrjet ndërkombëtar specialistësh është në mbështetje të klientëve korporatë, të shpërndarë në 28 vende, veçanërisht në Lindjen e Mesme dhe në Afrikën Veriore si dhe në ato zona ku kompanitë Italiane janë më aktive, si në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Brazil, Rusi, Indi dhe Kinë.


Intesa Sanpaolo
Media Relations, Corporate & Investment Banking and International Media
+39 0287963851
stampa@intesasanpaolo.com

 

Intesa Sanpaolo Bank Albania SA
PR & Marketing Communication Office
Rr. "Ismail Qemali" No.27, Tirana, Albania
Tel.: +355 4 2 276 113
Mob.: 0692438584 / 0686052519
corporate.communication@intesasanpaolobank.al

Të gjitha Lajmet freccia_news

 

spacer

 

 

ispa_locator
 
 
spacer
Të rejat e fundit
Kursi i Këmbimit
Normat e Interesit
© INTESA SANPAOLO BANK ALBANIA ASD Politika e Privatësisë Kushtet e Përdorimit Patriot Act. Wolfsberg Group Questionnaire AML