• No Suggestions Result

EKONOMIA QARKULLUESE

Si Pirelli u bë pjesë e Ekonomisë Qarkulluese

Fabrikuesi i gomave po siguron të ardhmen e tij duke u përkushtuar ndaj qëllimeve të qëndrueshmërisë, pas një marrëveshjeje të re me Grupin Intesa Sanpaolo.

13/07/2020

Intesa Sanpaolo ka nënshkruar një marrëveshje të re me prodhuesin e gomave Pirellin, duke i dhënë një kredi prej 200 milionë euro prodhuesit të gomave nën kushte strikte të ekonomisë qarkulluese. Huaja ishte pjesë e një kredie më të gjerë prej 800 milionë eurosh për qëndrueshmërinë e marrë nga kompania dhe shënoi një mënyrë të re pune për të dy bizneset.

Në këtë episod të Intesa Sanpaolo Talks, ne eksplorojmë se si – si huadhënës – Intesa Sanpaolo mund të ndihmojë në përshpejtimin e transformimit në një ekonomi qarkulluese globale.

“Ne adoptojmë një qasje eko-dizajn për të inovuar produktet tona, duke marrë parasysh të gjitha fazat e gomave dhe ciklin e tyre të jetës,” thotë Vincenzo de Cesaris, kreu i financave në Pirelli, i cili nënshkroi marrëveshjen në emër të saj. 

Është një temë aktuale që ne duhet të përparojmë duke i kthyer sfidat në mundësi biznesi.

Marrëveshja, e nënshkruar në prill 2020, kërkon respektim të rreptë të proceseve të ekonomisë qarkulluese. Ai e detyron Intesa Sanpaolo të ketë një marrëdhënie më të ngushtë me Pirelli - duke pasur njohuri më të gjerë mbi proceset e brendshme të kompanisë në mënyrë që të sigurohen që ato të jenë në përputhje me kushtet e kredisë.

Për Fabio Matti-n, kreu i automobilave dhe industrive në Intesa Sanpaolo, është hapi i parë në një rrugë të gjatë drejt ndryshimit të natyrës së huadhënies për biznesin – një që mund të ketë ndikim real në drejtim të parimeve të QMS-ve (Qeverisje me bazë mjedisore dhe sociale).

"Është koha që ekonomia kafe t'ia lërë dyshemenë asaj të gjelbër", thotë Matti. “Ka shumë më tepër për të bërë dhe ne shpresojmë që në të ardhmen, ne do të jemi në gjendje të nxisim ndryshime më aktive duke shtuar metrika të tjera kryesore, për shembull, uljen e vlerësimit. Nëse ne mund të ndryshojmë vlerësimin tonë bazuar në atë se sa një kompani është në përputhje me QMS-të ose në përputhje me ekonominë qarkulluese, ky do të ishte një hap më tej.”

"Është koha që ekonomia kafe t'ia lërë vendin asaj të gjelbër."

Fabio Matti, kreu i automobilave dhe industrive, Intesa Sanpaolo

Massimiano Tellini, kreu i Ekonomisë Qarkulluese në Qendrën e Inovacionit të Intesa Sanpaolo, beson se adoptimi i praktikave qarkulluese do t'i bëjë kompanitë më elastike dhe kështu më pak të ekspozuara ndaj rrezikut. “Të jesh i besueshëm, i qëndrueshëm, të qenurit qarkullues – edhe më shumë se i qëndrueshëm – mund t'i bëjë kompanitë më të qëndrueshme për të ardhmen. Dhe kështu ata mund të jenë më pak të rrezikuar nga luhatjet e ekonomisë,” thotë ai.

Massimiano Tellini, kreu i Ekonomisë Qarkulluese në Qendrën e Inovacionit të Intesa Sanpaolo, beson se adoptimi i praktikave qarkulluese do t'i bëjë kompanitë më elastike dhe kështu më pak të ekspozuara ndaj rrezikut. “Të jesh i besueshëm, i qëndrueshëm, të qenurit qarkullues – edhe më shumë se i qëndrueshëm – mund t'i bëjë kompanitë më të qëndrueshme për të ardhmen. Dhe kështu ata mund të jenë më pak të rrezikuar nga luhatjet e ekonomisë,” thotë ai.

Shpërndaje me miqtë

Artikuj të ngjashëm

Bioekonomia: Ushqim për mendjen – koncepti i qendrueshmërisë
Stefano Del Punta: përkrahja e ndryshimit dhe ndërtimi i së ardhmes

Pesë arsye përse Ekonomia Qarulluese është një zgjidhje fantastike 

Të duhet ndihmë?

Kontakto shërbimin e klientit

Zgjidh asistencën e duhur

+355 4 22 76 000

Shtyp 1 për Shqip; 2 për Anglisht; 3 për Italisht
Për t'u lidhur me Shërbimin e Klientit
1
Për të raportuar një Kartë të Humbur ose të Vjedhur
2
Për Shërbimet e Thesarit
3
Për t'u rikthyer në Menunë Kryesore
0

Faqja Zyrtare e Intesa Sanpaolo Bank Albania përdor Cookies për të të siguruar eksperiencën më të mirë të kërkimit. Duke klikuar mbi "Prano të gjitha Cookies", ti pranon për ruajtjen e Cookies në pajisjen tënde për të rritur cilësinë e lundrimit në faqen e internetit, analizimin e përdorimit të faqes dhe na ndihmon në përpjekjet tona të reklamimit. (COOKIE POLICY).