• No Suggestions Result

Burimet e rinovueshme të energjisë

EKONOMIA QARKULLUESE

E ardhmja e planetit tonë mbështetet në energjinë e rinovueshme.

Jemi në rrugën e duhur për të zëvendësuar plotësisht energjinë e krijuar nga lëndët djegëse fosile për të ngrohur shtëpitë tona dhe për të fuqizuar transportin tonë.

11/04/2022

Grupi Intesa Sanpaolo, në Itali përdor 100% energji të rinovueshme për të furnizuar ndërtesat dhe operacionet e veprimtarisë së tij bankare dhe ka si synim që ta arrijë këtë rezultat në mbarë botën deri në vitin 2030.

Deri në vitin 2050, pothuajse 90% e prodhimit të energjisë elektrike do të realizohet nga burime të rinovueshme. Era dhe dielli do të gjenerojnë pothuajse 70% të energjisë që do të përdorim në shtëpitë tona. Elektrifikimi po zëvendëson djegien për të fuqizuar udhëtimin tonë. E gjithë kjo përpjekje po na drejton n1% arritjen e objektivave të emetimeve NET ZERO.

Intesa Sanpaolo është e angazhuar për emetime NET ZERO deri në vitin 2030, për emetimet e vetë bankës dhe deri në vitin 2050 për portofolet e saj të investimeve dhe financimit. Që nga viti 2008, ajo ka reduktuar emetimet e veta me 60%.

Prodhimi i energjisë së pastër, megjithatë, është vetëm një pjesë e historisë së energjisë së rinovueshme. Për të siguruar të ardhmen e planetit tonë, ne gjithashtu duhet të rishikojmë ruajtjen dhe shpërndarjen e energjisë.

Metodat e reja të energjisë kërkojnë një sistem të ri. Për shembull, nëse mbështetemi në energjinë e prodhuar nga era dhe dielli, duhet të përdorim teknologjitë më të fundit për të ruajtur energjinë që gjenerojmë në kohë me erë dhe diell, për t'u siguruar që të kemi energji gjatë gjithë vitit.

Sektori i energjisë së rinovueshme duhet të zbatojë parimet e ekonomisë qarkulluese për t'u siguruar që ofron një zgjidhje të qëndrueshme për problemet e planetit tonë. Për shembull, polisiliku në panelet diellore duhet të zëvendësohet me një material që është në furnizim më të lartë, siç është perovskiti.

Turbinat me erë, të përbëra nga çeliku, bakri, alumini, metalet e rralla të tokës dhe tekstil me fije qelqi, duhet të ndërtohen në mënyrë që të mund të çmontohen lehtë dhe të riciklohen, duke shfrytëzuar plotësisht materialet që marrim nga planeti për t'i krijuar ato dhe duke eliminuar mbetjet. Bateritë për makinat elektrike duhet të bëhen në mënyrë që të mund të prishen lehtësisht.

Për të ndihmuar në arritjen e këtyre synimeve, Intesa Sanpaolo është partneri i parë strategjik i shërbimeve financiare të Fondacionit Ellen MacArthur, një organizatë e dedikuar për të bërë realitet ekonominë qarkulluese. Shikoni videon për të mësuar më shumë.

Shpërndaje me miqtë

Artikuj të ngjashëm

Bioekonomia: Ushqim për mendjen – koncepti i qendrueshmërisë
Stefano Del Punta: përkrahja e ndryshimit dhe ndërtimi i së ardhmes
Të duhet ndihmë?

Kontakto shërbimin e klientit

Zgjidh asistencën e duhur

+355 4 2276000

Shtyp 1 për Shqip; 2 për Anglisht; 3 për Italisht
Për t'u lidhur me Shërbimin e Klientit
1
Për të raportuar një Kartë të Humbur ose të Vjedhur
2
Për Shërbimet e Thesarit
3
Për t'u rikthyer në Menunë Kryesore
0