• No Suggestions Result

INTESA SANPAOLO DO TË BLEJË FIRST BANK

DUKE DYFISHUAR PRESENCËN E GRUPIT NË RUMANI

Milano, 30 tetor 2023 – Intesa Sanpaolo forcon praninë e saj në rajonin e Evropës Qëndrore dhe Lindore nëpërmjet blerjes së First Bank të Rumanisë nga fondi i investimeve private J.C. Flowers & Co, i bazuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Intesa Sanpaolo dhe JCF Tiger Holdings S.A.R.L., aksioneri kontrollues i First Bank S.A. (Rumani), kanë nënshkruar një marrëveshje për blerjen e 99.98% të aksioneve në First Bank S.A. Transaksioni pritet të mbyllet në tremujorin e parë të vitit 2024, pas miratimit nga autoritetet rregullatore kompetente.

First Bank është një bankë tregtare me 40 degë në Rumani – ku rritja e PBB-së pritet të kalojë 3% gjatë dy viteve të ardhshme – dhe Banka është e fokusuar në shërbimin e NVM-ve dhe klientëve të segmentit Retail, me asete totale prej rreth 1.5 miliardë euro. Vitet e fundit, First Bank i ka dhënë përparësi investimeve në teknologjinë dixhitale, duke zhvilluar një nga aplikacionet më të vlerësuara në treg për bankingun celular.

Intesa Sanpaolo Bank Rumania – pjesë e Divizioni Ndërkombëtar të Bankave Filiale të Intesa Sanpaolo – u shërben rreth 60,000 klientëve përmes 34 degëve dhe ka asete prej rreth 1.5 miliardë euro. Intesa Sanpaolo është e pranishme në Rumani që nga viti 1996.

Marco Elio Rottigni, Drejtues i Divizionit të Bankave Filiale Ndërkombëtare të Intesa Sanpaolo, tha: “Ne jemi të lumtur të mirëpresim punonjësit dhe klientët e First Bank në Grupin Intesa Sanpaolo. Ky operacion dyfishon praninë tonë në Rumani, një vend me rritje të lartë dhe me lidhje të forta me Italinë. Ky bashkim përshtatet mirë me strategjinë tonë për të kapur mundësitë e orientuara drejt krijimit të vlerës duke ruajtur fokusin tonë në rritjen organike, që synon nxitjen e përfitimit. Zgjerimi në Rumani forcon pozicionin tonë të vendosur në Evropën Qëndrore dhe Lindore dhe mbështet në mënyrë aktive ndërkombëtarizimin e kompanive italiane. Po presim me dëshirë të madhe të punojmë me kolegët tanë të rinj shumë shpejt.”

Divizioni i Bankave Filiale Ndërkombëtare i Intesa Sanpaolo (ISBD) është një lojtar i rëndësishëm në peisazhin financiar të rajonit të Evropës Qëndrore dhe Lindore (EQL). Divizioni operon në tre kontinente, me 11 banka tregtare në EQL dhe Egjipt, së bashku me një kompani të menaxhimit të pasurisë në Kinë. Ky rrjet i shtrirë kujdeset për mbi 7 milionë klientë, përmes afro 900 degëve dhe një fuqie punëtore të përkushtuar prej rreth 21,000 punonjësish.

Në gjysmën e parë të 2023, ISBD kontribuoi ndjeshëm në përfitimin e Intesa Sanpaolo, që përbën 17% të fitimeve të Grupit, me të ardhurat neto të Divizionit për gjysmën e parë më shumë se trefishuar në 679 milionë euro.

Intesa Sanpaolo
Marrëdhëniet me mediat dhe shoqatat
Komunikimet e mediave ndërkombëtare dhe dixhitale
international.media@intesasanpaolo.com 

Intesa Sanpaolo është grupi bankar kryesor i Italisë – në shërbim të familjeve, bizneseve dhe ekonomisë reale – me një prani të konsiderueshme ndërkombëtare. Modeli dallues i biznesit i Intesa Sanpaolo e bën atë një lider evropian në Menaxhimin e Pasurisë, Mbrojtjen dhe Këshillimin, të fokusuar shumë në dixhital dhe fintech, veçanërisht me Isybank, bankën dixhitale të Grupit. Një bankë efikase dhe elastike, ajo përfiton nga fabrikat e saj të produkteve në pronësi të plotë në menaxhimin e aseteve dhe sigurimet. Angazhimi i fortë ESG i Grupit përfshin ofrimin e 115 miliardë eurove në huadhënie me ndikim deri në vitin 2025 për komunitetet dhe për tranzicionin e gjelbër, dhe 500 milionë euro kontribute për të mbështetur njerëzit më në nevojë, duke e pozicionuar Intesa Sanpaolo si një lider botëror për sa i përket ndikimit social. Intesa Sanpaolo është e angazhuar për Net Zero deri në vitin 2030 për emetimet e veta dhe deri në vitin 2050 për portofolet e saj të huave dhe investimeve. Një mbrojtës i angazhuar i kulturës italiane, Intesa Sanpaolo ka krijuar rrjetin e saj të muzeve, Galleri d'Italia, për të pritur trashëgiminë artistike të bankës dhe si një vend për projekte kulturore prestigjioze.

Lajme: group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news 
Twitter: twitter.com/intesasanpaolo
LinkedIn: linkedin.com/company/intesa-sanpaolo

Të duhet ndihmë?

Kontakto shërbimin e klientit

Zgjidh asistencën e duhur

+355 68 7573 000

Shtyp 1 për Shqip; 2 për Anglisht; 3 për Italisht
Për t'u lidhur me Shërbimin e Klientit
1
Për të raportuar një Kartë të Humbur ose të Vjedhur
2
Për Shërbimet e Thesarit
3
Për t'u rikthyer në Menunë Kryesore
0